Курка Вори Вори

Vorí vorí також пишеться як vori vori або bori bori (усі три способи написання є правильними) є одним із найпопулярніших і традиційних супів у парагвайській кухні. Він готується з куркою, кукурудзяними кульками, парагвайським сиром і має чудовий смак, який подобається всім, хто його пробує. Цього разу ми пропонуємо вам рецепт варі з куркою , щоб ви могли приготувати її вдома.

Як приготувати курку вори вори?

Приготування vorí vorí складається з двох частин: одна — це приготування самого бульйону, а інша — приготування кукурудзяних і сирних кульок. Також важливо знати, на якому етапі готування кульки будуть закладатися, щоб вони мали бажаний вигляд.

Цей бульйон можна приготувати з куркою, як у цьому рецепті, але також з м’ясним або яловичим рагу. Використання домашнього курячого м’яса також є хорошим варіантом для отримання смачнішого та послідовнішого вори вори. Крім того, додаються інші інгредієнти, такі як цибуля та помідори, які сприяють кінцевому смаку.

Що стосується цікавої назви цього препарату, то відомо, що слово «ворі» походить з мови гуарані і означає маленьку кульку. Хоча його можна писати як bori bori або vorí vorí, рекомендується писати його з маленькою літерою «v», оскільки використання довгої букви «b» у гуарані менш поширене.

Рецепт варі з куркою

Приготуйте цю смачну курку vorí vorí та насолоджуйтесь її чудовим смаком разом із сім’єю чи гостями. Цей суп ідеально підходить для того, щоб зігрітися взимку або відновити сили після напруженого робочого дня. До того ж підготовка, про яку ми докладно розповімо нижче, не становить великої складності.

Кухня : Парагвайська
Порцій : 6 осіб
 Калорійність : 310 ккал
 Приготування : 20 хв
 Приготування : 45 хв
 Разом : 1 год 5 хв

Інгредієнти

Для супу

  • 6 шматочків курки (стегна і грудки)
  • 1 середній червоний локот нарізати дрібними кубиками
  • 2 невеликих помідора, нарізати
  • 1 цибулину нарізати кубиками
  • 3 літри окропу (еквівалентно приблизно 12 чашкам)
  • 1 чашка нарізаної зеленої цибулі
  • 2 лаврових листки
  • Орегано за смаком
  • Рослинна олія (необхідна кількість)
  • Сіль, перець і кмин за смаком

Для кульок

  • 250 грам кукурудзяного борошна вищого сорту
  • 150 грам парагвайського сиру
  • Бульйон для зволоження тіста

Підготовка

  1. Наріжте курку на шматочки потрібного розміру і приправте їх сіллю і перцем.
  2. Потім на сковороду відповідного розміру додайте трохи рослинної олії, розігрійте і обсмажте шматочки курки, щоб вони ущільнилися. Зняти і зарезервувати.
  3. У ту ж сковороду покладіть цибулю, помідори та перець і коротко пасеруйте, щоб вони набули смаку та жиру, що залишився від курки.
  4. Налийте в каструлю окріп, додайте обсмажені раніше м’ясо і овочі. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист і варимо на середньому вогні, поки курка не стане м’якою.
  5. Тим часом сформуйте кукурудзяні кульки, для цього в ємність відповідного розміру додайте кукурудзяне борошно і подрібнений сир. Змочіть невеликою кількістю гарячого бульйону і перемішайте до утворення однорідного тіста.
  6. Потім, коли тісто буде готове, сформувати кульки розміром 1,5 см в діаметрі і потроху додавати їх у бульйон. Дайте покипіти ще 5 хвилин, посоліть і зніміть з вогню.
  7. Подаємо курку вори вори в глибокій тарілці і «посипаємо» зверху орегано і зеленою цибулею.

Поради щодо приготування курки vorí vorí

  • Якщо цей препарат дуже сухий, додайте гарячу кип’ячену воду до досягнення потрібної консистенції.
  • Якщо ви хочете надати вори вори більше смаку, ви також можете додати нарізану дрібними кубиками моркву.
  • Ви можете зробити кукурудзяні кульки зазначеного розміру або більше, все залежить від ваших уподобань. Тільки переконайтеся, що вони не надто великі, щоб вони не залишилися сухими або сирими всередині.
  • Щоб полегшити процес приготування, ви можете заздалегідь приготувати кульки в іншій ємності та підготувати їх для додавання в суп.
  • Цікавість про vorí vorí : згідно з народними уявленнями, цей суп допомагає заспокоїти або вилікувати симптоми грипу.